– Det är första gången vi har öppet på sommaren, berättar Joakim Sander som på torsdagen har fullt upp med att hänga den omfattande utställningen.

I galleriet samsas nu måleri, glas, grafik, skulptur, fotografi och objekt av både väletablerade konstnärer och nya namn. Bland annat finns här "Lost", ett sällan visat objekt av Marianne Lindberg De Geer, en sorts sinnebild av samhällets likformighet med sina fem ansiktslösa pojkar i ett snurrande hjul.

Slående är Markus Åkessons realistiska monumentalmålning "The Garden Of Initiation" som är tät, stilla och väcker frågor om vad som händer i det koncentrerade bildrummet.

Artikelbild

Anna Karin Petterssons papier-maché-skulptur kallad Flicka i motvind, pojke i medvind tycks nästan dras in i Åkessons mörka skogslandskap. Med i utställningen har hon också ett par stayetter i brons med ordvitsiga titlar.

– Jag tar konsten på allvar, men det hindrar mig inte att arbeta med humor, säger Anna Karin Pettersson, som är bosatt i Göteborg, men kommer från Katrineholm.

Den omfattande utställningen kan komma att ändra form under utställningsperioden som pågår till den 5 september.