"Fallout 76" och svenskutvecklade actionspelet "Rage 2" var huvudnumren när speljätten "Bethesda" visade upp sina kommande produkter vid sin presskonferens.

I "Fallout 76" ska spelaren tillsammans i små grupper bilda allianser och kriga mot rivaliserande gäng. Enligt producenten Todd Howard blir upplägget ett "mjukt överlevnadsspel", där deltagarna inte förlorar sina framsteg när de dör i spelet.

Spelvärlden är fyra gånger större än den i föregångaren "Fallout 4" och meningen är att några dussin spelare åt gången ska mötas på samma server.

Artikelbild

| Jens Matthies, kreativ chef på Machinegames i Uppsala, dök upp tillsammans med kollegan Jerk Gustafsson för att presentera ett nytt "Wolfenstein"-spel. Arkivbild.

Utspelas i West Virginia

Möjligheten att ta sig igenom historien helt på egen hand, som i de tidigare spelen i serien, kommer dock att finnas kvar, även om tonvikten ligger på online-läget.

Precis som de flesta lyckats utröna av en tidigare trailer har handlingen i "Fallout 76" placerats i bergiga West Virginia. Historien utspelar sig före de tidigare spelen, alltså strax efter det kärnvapenkrig som förvandlat USA till en radioaktiv ödemark.

Spelet släpps den 14 november till Xbox One, Playstation 4 och PC.

Nytt Wolfenstein

Från Uppsalaföretaget Machinegames dök Jens Matthies och Jerk Gustafsson upp för att presentera "Wolfenstein: Youngblood", ett avsteg från huvudserien. I fokus står B.J. Blazkowiczs tvillingdöttrar, och handlingen är förlagd till 1980-talets Paris, där nazisterna fortfarande har makten.

Eftersom det här spelet innehåller Blazkowiczs tvillingdöttrar så kommer det att vara en samarbetsupplevelse. Även om du kan spela det ensam så kan du också spela det med en vän och rädda världen tillsammans, säger Jerk Gustafsson, om spelet som släpps till Xbox One, Playstation 4 och PC nästa år.

Bethesda visade också upp "Doom eternal", som är en uppföljare på 2016 års nystart för den anrika skjutspelserien. Utvecklarna lovar mer av allt, bland annat dubbelt så många demoner. Så mycket mer om spelet sades inte, men mer kommer att avslöjas i augusti.

Rollspelare kunde också glädjas åt att "Elder scrolls VI" är på gång, samt att det egenutvecklade science fiction-äventyret "Starfield", som beskrivs som den första egna nya titeln på 25 år.