Artistlistan för Metallsvenskan (som äger rum på Bollspelaren den 15 och 16 juni) blir allt längre. På torsdagen släpptes ytterligare tre akter varav en har haft lite kultstatus ända sedan genombrottet i början på 80-talet: nämligen chockrockarna W.A.S.P. Många har säkert sett det famösa youtubeklippet från tv-programmet "Svar direkt" (klipp från 1984) där programledaren Siewert Öholm ställer en ung Anders Tengner till svars för hårdrockgruppen W.A.S.P och deras tveksamma moral och beteende.

Reaktionerna lär inte bli så kraftiga den här gången: W.A.S.P är väl snarast mainstream i dagens mångfacetterade metal-djungel. Men de kommer alltså till Norrköping så vill man se ett band som på sin tid skakade om den svenska kulturella eliten och de mer finkänsliga tyckarna kan man nu passa på.

En annan nyhet är att svenska gruppen Pain dyker upp för en spelning. Peter Tägtgren och kompani har varit i turneringstagen ett bra tag och närmast innan Metallsvenskan ska de till Australien för en mindre turné.

Det tredje av torsdagens släpp är F.K.Ü från Uppsala som gästar med sin trashmetal. De släppte nyligen skivan "1981" och arrangören Skrikhult productions beskriver musiken såhär: "När klassiska skräckfilmer möter thrashmetal under en ölfylla så har man F.K.Ü i ett nötskal. Eller i Freddy Krüegers kalsonger om man så vill."

Tidigare grupper som släppts är: Graveyard, Satyricon, Exodus, Hulkoff, Bullet, Sonata Arctica samt The Kristet Utseende.