Säsongsfinalen närmar sig och nu finns det bara fyra kändisar kvar i TV4:s "Let's dance". Att slutet är nära märks inte minst på deltagarna.

Gunde Svan, som fick högsta betyg av juryn förra veckan, har upprepade gånger haft problem med ryggen. Den här veckan är inget undantag.

Byter du dans är det nya ställen det gör ont på. Jag trodde att man skulle vänja sig vid det här, men det känns inte som att det inte blir någon större skillnad, säger han efter ett besök hos kiropraktorn.
Artikelbild

| Gunde Svan fick tre tiopoängare av juryn förra veckan. Själv tror han att Marlena Ernmans framträdande under dansen hade stor påverkan. "Hon bidrog med merparten av de tio", säger han.

TT: Har det varit värt det?

Stundvis har jag funderat på om det har varit värt det, det må jag erkänna. Kroppen signalerar som den gör. Ur ett idrottsperspektiv har man fått lära sig att lyssna på kroppen och om man känner som jag har gjort de senaste tre veckorna har man tävlat för mycket, säger han.

Skallade Alexander

Margaux Dietz har missat flera värdefulla övningstimmar då hennes partner Alexander Svanberg varit sängliggandes med feber. Först i onsdags kunde de börja repetera med musik och testa på de avancerade delarna av koreografin – vilket slutade sisådär.

Artikelbild

| Margaux Dietz har nått topp fyra i tävlingen. "Det har varit väldigt utvecklande, både dansmässigt och psykiskt. Det är väldigt mycket mer press och stress än man tror i det här programmet", berättar Dietz som tror att hon kommer komma ut som en starkare människa.

Vi testade lyften för första gången i dansen och då råkade jag skalla Alex. Han fick sota för att han har varit sjuk, säger hon skämtsamt.

Daniel Norberg kommer att visa upp en ösig sida till tonerna av Galenskaparna & After Shave under fredagskvällen, och försöker att hålla humöret uppe genom pauser från replokalen och de intensiva träningspassen.

Artikelbild

| Jon Henrik Fjällgren, här med sin danspartner Katja Luján Engelholm, är nöjd med sin prestation i "Let's dance". "Det har varit stressigt och intensivt men också väldigt roligt med många nya möten och vänner, säger han. Arkivbild.

Sanningen är att jag är trött, väldigt trött, säger han och tillägger:
Jag är så tacksam för den här resan men det blir ju en vardag att dansa och det är inte jättestimulerande alltid. Då måste man härifrån.

"För mycket stoj"

Jon Henrik Fjällgren har tagit det steget längre och åkt till Gotland för att vara naturnära och få lite egen repetitionstid med Katja Luján Engelholm.

Vi behöver lite kontraster, det har varit lite för mycket stoj där borta, säger han till TT.

Men deltagarna vill inte låta motgångarna hindra dem från att nå hela vägen in i mål – nu gäller det att prestera de sista tre avsnitten.

När vi har lagt ner så mycket möda som vi har gjort skulle det vara väldigt tråkigt att behöva tappa det nu, säger Gunde Svan.

"Let's dance" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.