Det råder uppsluppen stämning mellan de tre artistkollegorna och vännerna Jason Diakité, Seinabo Sey och Oskar Linnros. De har precis haft ett långt möte om ljussättning och scenbygge inför sin kommande konsert i det nedlagda kalkbrottet utanför Rättvik i augusti.

Det är så jävla kul att få spela med Oskar och Seinabo. Jag och Oskar har jobbat ihop, jag och Seinabo också. Det finns ett naturligt släktskap både i musiken, men också genom vänskapsband, säger Timbuktu.

"Så himla vackert"

Själva idén att ha en gemensam spelning kom från deras gemensamma bokningsbolag. Att det blev just Dalhalla var för att platsen är speciell och passade vad artisterna hade i åtanke.

Jag har alltid velat spela där för att det är så himla vackert, säger Seinabo Sey och forsätter:
Sedan så pratade vi om att det är mäktigt att det är i mitten av landet så att många kan ta sig dit.

Enligt Oskar Linnros så vill de skapa ett slags föreställning i två akter, snarare än en vanlig konsert. Och stå så mycket på scen tillsammans som möjligt.

Det som blir fett med det här är att publiken kommer till oss och vi kan kontrollera hela upplevelsen och verkligen bygga en föreställning som vi vill ha den, säger han och får medhåll av Seinabo Sey..
Det blir som att vi kan ta fram det bästa ur varandra i och med att vi slår ihop det. Så man kan göra det man tycker är fetast och roligast, säger hon.

22 musiker

De tre artisterna har känt varandra ganska länge vid det här laget. Linnros och Sey har samarbetet förut och Timbuktu har spelat med dem båda. Men att ta in 22 musiker på scen och dessutom tolka varandras låtar, det kommer att bli en utmaning.

Det är också en idé som är omöjlig att repa till, näst intill. För att samla 22 musiker plus alla tekniker, det går bara att göra en gång och det är typ då, säger Timbuktu.
För att vara helt ärlig, jag skulle aldrig ha råd att göra det här själv, säger Oskar Linnros.

Ambitionsnivån är minst sagt hög och det märks tydligt att artisterna är taggade på idén.

Det finns nästan för många möjligheter. Så det svåra kommer nog att vara att hålla i sig för att inte flippa ut totalt, säger Oskar Linnros.

Konserten äger rum den 16 augusti.