"Blinkar blå" och "Bärande våg" är några av hitsen som bandet Adolphson & Falk fick under sin storhetstid på 1980-talet – många kommer säkert ihåg låtarna för sitt distinkta syntsound och de karaktäristiska rösterna. En annan låt som numera spelas varje år i juletid är "Mer jul" som väl blivit lite av en modern julklassiker.

Nu är det klart att Adolphson & Falk (som faktiskt bildades redan 1968) kommer till Arbis i Norrköping den 7 december som ett led i firandet av gruppens 50-årsjubileum. Man kommer att göra 13 spelninger runtom i Sverige under november-december men dessutom släppa ett nytt album. Konserten är uppdelad i två avdelningar med gamla hits och nya jubileumssånger.

– Ett halvt sekel! Det låter mäktigt och nästan osannolikt. Men så är det! Vi har spelat och skrivit sånger ihop sen 1968 då vi möttes i FRA:s kasern i Rissne, säger ena halvan av duon Tomas Adolphsson i ett pressmeddelande.

Adolphson & Falk släppte några singlar redan på 1970-talet och deltog faktiskt i Melodifestivalen 1979 med låten "Tillsammans" men det var 1980-talet som skulle bli gruppens storhetsperiod. Inte minst genom radioprogrammet Eldorado med Kjell Alinge som presenterade singeln "Blinkar blå" innan man släppte albumet "Med rymden i blodet" där man presenterade sitt tidstypiska sound där Sveriges okrönte syntkung Greg FitzPatrick hade en stor del (han är med på jubileumsturnén tillsammans med Dag Lundquist på Trummor och percussion; Hans Loelv: Dragspel & keyboard samt Magnus Marcks på Bas).

Biljetter finns på Tickster och som arrangörer står Skrikhult productions samt MTA Production.