Ju längre fram på lördagskvällen vi kom, desto fler människor snurrade runt och försökte hinna med det enorma utbudet av kulturaktiviteter som det bjöds på.

Under eftermiddagen dominerades aktiviteterna av sådant som barn och ungdom kunde prova på. Där fanns trollkarlar, ansiktsmålning, gissa bajset, tipspromenader, dans i olika former, yoga, släktforskning, utställningar, tur med ångslup, museerna visade sina samlingar osv. Fram på kvällen dominerades utbudet av konserter med pop, rock, trubadurer, jazz, balkanmusik, folkmusik m.m. Ja, praktiskt taget allt från musikkartan. Allt var inte bra, men det mesta var roligt att lyssna till även om trängseln och ljudvolymen ibland gjorde det svårt.

Något måste göras åt programhäftet. Som det är nu blir det omöjligt att följa en röd tråd. Allt är listat i bokstavsordning, dvs. platserna där aktiviteterna äger rum. Till det kommer tidsangivelser, men det är nästan omöjligt att som besökare hitta intressanta saker och lägga upp ett spelschema. Varför inte lista efter klockslag, då får man allt som händer till exempel kl. 18.00 samlat? En liten karta över innestaden skulle också vara praktiskt.

Artikelbild

Gitarristen Filip Johansson lanseras som nästa stora stjärna på den svenska jazzhimlen. Jag säger inte emot detta!

Text och foto: