På måndag är det smygpremiär för Crazy Pictures nya långfilm "Den blomstertid nu kommer".

Filmen har en stark Norrköpingsprägel. Filmskaparna själva är härifrån och flera av skådespelarna har också koppling till staden.

Jesper Barkselius som har en av huvudrollerna i filmen är till exempel Norrköpingsbo. Han har arbetat på Östgötateatern i hela tolv år och har stor erfarenhet av att stå på teaterscenen.

Artikelbild

| Jesper berättar att han gärna gör fler filmroller i framtiden, om det bara går att kombinera med jobbet som teaterskådespelare.

Att göra film är han däremot inte alls lika van vid. Han har gjort mindre roller i "Jägarna 2" och "Tårtgeneralen" som gick upp på bio tidigare i år, men det går inte att jämföra med rollen i "Den blomstertid nu kommer" säger han.

– Det här är det största jag gjort inom film och tv och skillnaden mot teater är jättestor. Där har du har upp till nio-tio veckors repetitionstid på en föreställning. Den förberedelsetiden finns inte när man gör film, säger Jesper som jobbat en del med Crazy Pictures tidigare men då har det handlat om kortfilmer.

När de hörde av sig och sa att de ville göra en långfilm nappade han.

–  Jag gick ju in i den här filmen med känslan att det är klart att jag ska hjälpa grabbarna. De vill göra en långfilm och jag bor ju i stan och är skådis. Det är klart att jag hjälper dem med det. Sedan märkte jag ju med tidens gång att här är fan inga små ambitioner. Det är verkligen inga nollor som håller på med det här och det här kan bli riktigt bra.

Jesper gör rollen som Björn. En före detta stridspilot som Jesper beskriver som en principfast, fyrkantig och bitter träbock.

– Sidor som ligger ganska långt ifrån mig men det är roligt att göra sådana roller. Att öppna de dörrarna och kliva in i de områdena.

Rollen har inneburit en massa utmaningar berättar han. Jesper fick bland annat gå ner nio kilo under inspelningen. En annan utmaning var att han gjorde alla stunts själv.

– Jag tycker det är spännande och kul att utmana mig på det viset. Jag fick även vara med i processen väldigt mycket och lägga mig i manus och sådana saker vilket verkligen gör att det känns som vår film och det är något som är väldigt kul.