Det var i februari det blev klart att Hugo följer upp förra sommarens sommarkonserter genom att i juli anordna en femdagars musikfestival: ”Hugo Parkfestival”. Målet är att enbart ha svenska artister och sikta på bredd genremässigt för att tilltala både en yngre publik och de som klockar mot 50 plus.

I helgen presenterade Hugo flera nya släpp, den här gången inom rap och hiphop-genrerna. Hyllade Silvana Imam är aktuell i filmen ”Silvana – väck mig när ni vaknat” och är flerfaldigt grammisprisad för sina hårda beats och vassa texter (hon spelade förövrigt på förra årets Bråvallafestival). I maj ska hon släppa ett nytt album så det kan bli en del nyare material i Götaparken utanför Hugo i sommar.

Det andra släppet som presenterades i helgen var hiphopgruppen ”Hov1” som så sent som i januari blev utsedd till Sveriges bästa grupp och årets liveartister 2018 på P3 Guld. Det lovar för en konsert med drag och dansanta rytmer, nämnas kan att kvartetten under 2017 spelade på Gröna Lund inför 17 500 personer kom för att se bandet.

– Det är heta namn vi lyckats att boka så vi är jättenöjda, säger Andreas Ergül, delägare och arrangemangsansvarig på Hugo.

Sedan tidigare är Plura, Petter, Lena Philipsson samt Norlie & KKV klara för festivalen så det ser ut att bli den spridning och bredd som man utlovat.

– Det kommer mer släpp, minst tio artister till, säger Andreas som utlovar både pop- och något lugnare rockakter framöver – det ska finnas något för de flesta.

– Ska man ha en femdagars musikfestival måste man tilltala olika publiker: vi har tre dagar för yngre, en dag för allätrare och en för de lite äldre.

Hugo Parkfestival kommer att äga rum mellan den 24 och 28 juli i Götaparken intill Hugos – 18-årsgräns gäller.