Carina Johansson och Göran Bjarnegård, tidigare präst i Kvarsebo, lockade cirka 125 åskådare till säsongens sista konsert i Rödbergets gamla stenbrott.

Publiken fick framförallt lyssna på finstämda tolkningar av Dan Andersson och det blev en riktigt fin och stämningsfull kväll i det gamla stenbrottet.

Carina och Göran är väldigt samspelta och Carina är begåvad med en väldigt fin sångröst, som passade fint till Dan Anderssons gamla klassiska sånger.

Artikelbild

| Carina Johansson och Göran Bjarnegård bjöd på en finstämd kväll med Dan Andersson-tolkningar.

Arrangör var Holmens Kulturråd och Rödbergets Vänner, där Lennart Rosén håller i många trådar:

 – Det här blev en väldigt fin avslutning musikaliskt på den här säsongen, sa Lennart Rosén efteråt. Nu har vi bara kvar ett arrangemang och det är scouternas lägerbål, som vi brukar anordna här i oktober.

Vad kan du berätta om konsertsäsongen?

–  Den här elfte säsongen har känts omväxlande, där vi bjudit publiken på Jukebox från Söderköping, underhållaren Per-Arne Nordlund från Norrköping, musikern Mikael Leonardsson och så nu avslutningsvis Carina Johansson och Göran Bjarnegård.

Tilläggas kan att det gamla stenbrottets röda granit, Gaversforsgraniten, bland annat användes till en fontän vid universitetet i Lund, Tjolöholms slott, Glyptoteket i Köpenhamn och finns även representerat i riksdagshuset och Kungliga operan i Stockholm.

–  Stenbrottet är en fantastisk och underhållsfri anläggning, där den branta bergsväggen även används av klättrare.