I "Det stora experimentet" fick tittarna följa två barn och Beppe Singer som hamnade hos den elaka vetenskapsmannen Primus, och tvingades lösa olika experiment för att hinna hem före julafton. Årets uppföljare utspelar sig i samma värld, men den här gången vill professor Primus hämnas – genom att förstöra julen.

"Hav av alienägg"

Med kemi och matte försöker de två barnen tillsammans med Beppe Singer att stoppa henne och hela äventyret utspelar sig i rymden.

Artikelbild

| Beppe Singer kom på idén bakom Viaplays julkalender, som nu får en uppföljare. "Det stora experimentet" var egentligen vad som händer om Viaplay låter en människa som mig får fria händer att ta fram en lokal julkalender. Kommer man att håna oss för att vi ens försökte ta oss in på ett så starkt public service-område?", säger han. Pressbild.

Vi kommer att gå ett litet steg bort från de raka “blanda olika pulver”-experimenten, till att vi nu ligger fast i ett hav av alienägg och är jagade av en utomjordisk mask, där vi måste använda oss av våra kunskaper om fysik för att lista ut hur man på bästa sätt håller balansen, berättar Beppe Singer.

Han har tidigare medverkat i SVT:s "Hjärnkontoret" och blev 2011 utsedd till årets folkbildare av Föreningen för vetenskap och folkbildning.

Det är snarare psykologi än vetenskap jag håller på med. Jag vill skapa en positiv känsloförankring till de här ämnena för barnen, och visa att det går att ha roligt och flamsa och att man ändå ska kunna lära sig någonting.

"Tv-historia"

Artikelbild

| Beppe Singer är med som programledare i svenska versionen av Viaplays julkalender, här tillsammans med Niels Christian Meyer från Danmark och Ole André Sivertsen från Norge. Pressbild.

Viaplays julkalender tävlade mot bland annat SVT:s julkalender om tv-priset Kristallen 2017 och vann.

Jag vill inte låta självgod men det är första gången någonsin i svensk tv-historia som ett ickelinjärt program vinner, alltså ett program som aldrig har sänts i tv. Alla andra involverade aktörer måste inse att tiderna håller på att förändras, och det känns jättenajs att stå längs fram i det rejset just nu, säger Beppe Singer