Det är en fransk produktion, från Planetarium de Saint-Etienne, en rolig och vacker, svindlande resa ut i rymden.

Det är en familjefilm, för barn i åldrarna fem till tolv år, en film som också vuxna har behållning av.

– Den här har någonting lite extra. Det är väldigt bra kvalitet på den här filmen. Den är utvecklad av en fransk produktionsbyrå, kopplad till ett planetarium i Frankrike som också har en dom, säger Thomas Clifford, projektledare vid Norrköpings Visualisering AB.

Artikelbild

| Isbjörnen Vladimir i nya 3D-filmen "Stjärnfallens hemligheter" på den kupolformade skärmen i domen på Visualiseringscenter.

– Den handlar om en isbjörn och en pingvin på äventyr. De är ute och letar efter var stjärnfall kommer ifrån. 

Isbjörnen Vladimir och pingvinen James får sällskap av Lucia, en liten kolibri, experten i gänget, med stort intresse för olika sorters stenar och meteoriter.

Den franska filmen är dubbad till svenska. Annika Herlitz som gör Elsas röst i "Frost" ger här svensk röst åt Lucia.

Det lilla gänget tar sitt rymdskepp och ger sig ut för söka svar på vad det är man ser på himlen, från polarsken till stjärnfall.

Artikelbild

| I dörren till domen. Thomas Clifford är projektledare.

– De pratar om allt från älvstoft och ljusstenar, och allt vad de hittar på. När de väl åker upp hittar de att de beror ju på damm från en meteorit som kommer in i atmosfären och brinner upp. Det var inte så magiskt, men det var vackert.

I början av året uppgraderades domen så den nu är världens mest tekniskt avancerade, med nya laserprojektorer och extremt högupplöst bild.

Artikelbild

| Premiär den 26 oktober.

När man ser den halvtimmeslånga filmen, genom de nya 3D-glasögonen, kan man nästan ta på kolibrin Lucia.