Tv-krönika Persbrandt pratar svenska i England, Familjen Nutley gör tv-serie och Erik Haag är nedtonad. Det är tv-underhållning det.

"Historieätargänget" utökades till förra programserien "Bye bye Sweden" med två personer. Kakan Hermansson och Olof Wretling breddade programmet och det blev inte fullt så mycket Erik och Lotta. I den senaste serien "Bandet och jag" (SVT) upplever jag att regissören Karin af Klintberg (som för övrigt hade en cameo i första avsnittet) tonat ner Erik Haag ännu mer. Och frågan är om det fortfarande är roligt. Formatet med att driva med "Stjärnorna på slottet"

är ganska bra och Kakan och Olof är bra men Lotta och Erik kanske här gör sin sämsta serie. Tv-kemin dem emellan byggde på att Erik tramsade och Lotta satt inne med faktan.

Underhållande är serien men inte så man skrattar högt eller får några uppenbarelser. Men tramslåten "Lek o allvar" tycker jag i alla fall att de ska släppa på Spotify.

Netflix serie "Sex education" är på ytan en tonårsserie men så välgjord att man långt upp i åldrarna kan uppskatta den. Den handlar om några ungdomar på en engelsk skola. Otis är oskuld men som till två skilda sexterapeuter. Hans mamma (spelad av Gillian Anderson från Arkiv X) klampar gärna in och är för frispråkig med sonen. Resultatet är att han vet mer om sex än han hunnit uppleva i praktiken. Det drar en av tjejerna i skolan nytta av när hon kom mer på att de tillsammans kan erbjuda terapi för skolkamrater mot betalning.

En av behållningarna är Mikael Persbrandt som hantverkaren Jakob som inte går med på att vara en i raden av mammans engångsligg. Och han pratar lite svenska ibland. Av någon anledning är det alltid roligt när svenska skådisar får prata lite svenska i utländska serier och filmer.

Och även om det inte än på flera månader är klart om det blir en andra säsong så har i alla fall skaparna av serien börjat jobba med ideer för säsong två. Det låter lovande.

Fredrik Backmans populära roman "Björnstad" ska bli tv-serie. Det är HBO Nordic som beställt serien och den kommer att spelas in i början på det här året. Peter Grönlund ska regissera.

Natten till måndag är det dags för årets stora tv-händelse i USA. JA, inget annat tv-program har så stora tittarsifrror i USA som Superbowl. Los Angeles Rams och New England Patriots möts i det som är den stora finalen i amerikansk fotboll. I Sverige är det Viasatkoncernen som har rättigheterna och det betyder att det sänds i Viaplay och TV3. Maroon 5 uppträder i halvtid efter att Rihanna tackat nej till stöd för den spelare som vägrade stå upp under nationalsången. Reklamfilmerna under Superbowl är alltid en snackis i USA och dem får inte de svenska tittarna se. Men det gå att efteråt se dem på youtube. För den som frivilligt utsätter sig för mer reklamfilm.

Colin Nutley-serien "Bröllop, begravning och dop" har premiär nästa vecka på CMore (och på TV4 20 februari). Själva beskriver CMore serien så här: "Två ganska olika familjer flätas samman när Meja och Sunny väljer att gifta sig på den svenska landsbygden. Tio minuters ohämmad dårskap under deras bröllop leder till en årslång resa som vänder upp och ner på allas liv." I en av huvudrollerna ses Colins dotter Molly och Helena Bergström har förstås också en roll. Det här är med andra ord en riktigt familjeangelägenhet.