Ola Rapaces rollfigur Rickard för en lågmäld tillvaro i "svensk-kolonin" Phuket. Han har bytt identitet och är, av rädsla för att bli upptäckt, noggrann med att inte fastna på fotografier. När Rickard inser att tonårsflickan Thyra (spelad av Louise Nyvall) som en dag dyker upp på hans tröskel är hans dotter riskerar hela den värld han byggt upp att rasa.

Det är någonting spännande med människor som är tvungna att ljuga. Som jag tänker mig Rickard är han en kille som var tvungen att stänga ner sitt känsloliv för att klara av att lämna sitt gamla liv och sin familj, säger Rapace.

"Är så förbjudet"

Regissören Erik Leijonborg, som gjorde "Tusenbröder" tillsammans med Ola Rapace, fick skådespelaren att nappa på projektet. Men han hade ett villkor:

Bland det första jag sa till Erik var att Rickard måste få vara en dålig pappa. Om en far och dotter-relation ska driva hela historien så måste han vara det. Jag är så trött på att se alla "gulliga familjer", och det är någonting spännande med dåliga föräldrar för att det är så förbjudet, säger Rapace.

En annan invändning Ola Rapace hade initialt var att han ville att dottern i manuset skulle vara äldre, så att den svåra och viktiga rollen inte skulle behöva axlas av en ung och oerfaren skådespelare. Men när han såg sin motspelare för första gången var tvivlen bortblåsta.

Det var fantastiskt. Från början var jag rädd för hur det skulle gå. Men när vi provfilmade Louise så kände jag att hon kommer att fixa det här, och det gjorde hon ju verkligen, säger Rapace.

En svensk värld

Malin Lagerlöf, som har skapat "Farang" tillsammans med Stefan Thunberg, fick idén till serien under en Thailandsvistelse för flera år sedan.

Det finns en svensk värld där som har ganska lite med den thailändska världen att göra, som inte bara består av soldyrkande turister utan av alla möjliga sorters människor. Man fick känslan av att det var en plats för folk som gömde sig eller som var på flykt, säger hon.