Om vi räknar rätt är det i sommar 14:e året som föreläsningsserien Bokhyllan bjuder på författarbesök och på lördagen (1 juni) är det biljettsläpp för samtliga av sommarens tillfällen. Det brukar vara ganska högt tryck på biljetterna som säljs av Söderköpings bokhandel men också på nätet (kulturbiljetter.se) så är man intresserad kanske man bör vara på hugget. Föreläsningarna kommer att äga rum i Brunnssalongen för andra året och sker på måndagskvällar klockan 19 utom vid ett tillfälle: tisdagen den 9 juli.

Johanna Hellstrand, verksamhetansvarig på Söderköpings stadsbibliotek, betonar att det är bredd som är ledordet när man bokar författare:

– Vi som arrangerar vill täcka in både fack- och skönlitteratur och börjar egentligen redan vid årsskiftet med att sammanställa en lista på författare och gör utifrån den en prioritetsordning. Dessutom vill vi ha hyfsat aktuella författare, berättar Johanna Hellstrand.

Artikelbild

| Kalle Lind tillsammans med sin parhäst Isobel Hadley-Kamptz i "På spåret" 2016.

Vill du framhålla någon lite extra i årets startfält?

– Det är svårt men en personlig favorit är Kalle Lind som kanske är mer känd som radiopratare än författare, han har en väldigt speciell ton och tar fram saker som andra missar, tycker Johanna Hellstrand som också framhåller Göran Redin som med sina historiska romaner som utspelar sig i Östergötland står för årets lokala inslag.

– Sedan ska det bli kul att höra Sami Said, han har ju ett annat perspektiv så det tror jag blir intressant.

Viossa år har det bildats köer vid Söderköpings bokhandel när biljetterna till "Bokhyllan" släppts.

Artikelbild

| Helena von Zweigbergk avslutar årets "Söderköpings bokhylla" den 12 augusti.

– Det blir spännande att se hur många som dyker upp vid bokhandeln i år, man vet ju aldrig i förväg vilka författare som drar mycket publik utom när man bokar sådana som till exempel Björn Ranelid som alltid drar mycket folk, säger Johanna Hellstrand.

Arrangörer är förutom Söderköpings stadsbibliotek Kulturkontoret, Riksteatern Söderköping, Söderköpings bokhandel och antikvariat, Studieförbundet vuxenskolan och Söderköpings brunn.