Lundbergs och Filmstaden, tidigare SF Bio, har tecknat ett nytt 15-årigt hyresavtal i kvarteret Spiran 9 i Norrköping.

Som en del av samarbetet har lokalerna fräschats upp.

Norrköping blir först ut med Filmstadens nya profil med nya fasader, uppfräschad interiör och en utvecklad butiksdel.

Artikelbild

| Så här ser den nya butiksdelen ut.

– Filmstaden har tagit över en större del av ytan i Gallerians passage, där vi har byggt en stor butik. Filmstaden har i samråd med fastighetsägaren försökt skapa en större magisk upplevelse för våra gäster och att vi genom detta skapa känslan av att våra gäster går in på biografen redan när man passerar entrédörrarna till gallerian, säger Anna Williams, biografchef.

Vad är de stora nyheterna?

– Stor butik med självtag där gästerna på egen hand kan välja och i lugn och ro kan välja vad de är sugna på, utökat sortimentet med bland annat flera smaker på popcorn, millions och ett fräscht sortiment av lösgodis.

Nya Filmstaden ska även ha en loungeavdelning. Dessutom har toaletterna renoverats.

Artikelbild

| Även toalettern renoverats.

Däremot har ingenting gjorts med själva biosalongerna. Vip-salonger är ett koncept som blivit populärt på andra platser i Sverige, men någon sådan blir det inte i Norrköping i samband med denna ombyggnation.

I morgon invigs de nyrenoverade lokalerna.

Artikelbild

| Självplock är en viktig del i det nya butikskonceptet.

– Hållbar stadsutveckling handlar mycket om att skapa miljöer där människor vill vistas i kombination med ett brett erbjudande av butiker, restauranger och underhållning, säger Alexander Gil, uthyrare handel, Fastighets AB L E Lundberg, i ett pressmeddelande, och fortsätter: Det är ett naturligt steg för oss att, tillsammans med Sveriges största nöjesleverantör Filmstaden, förstärka underhållningserbjudandet i city. Nu kommer Norrköpingsborna erbjudas en fantastisk bioupplevelse.