Vision Forum bjuder på debatter, seminarier och föreläsningar på Konstmuseet, Campus Norrköping och galleriet Verkstad. Flera av programpunkterna är öppna för allmänheten.

I kväll hålls en paneldebatt på Konstmuseet med flera av de svenska och internationella gästerna - curatorer, forskare och konstnärer.

- Diskussionen ska kretsa kring platsen man verkar på, utifrån tankar kring centrum och periferi. De medverkande har olika bakgrund och infallsvinklar så vi hoppas på en intressant diskussion, säger Susanne Ewerlöf, programansvarig på Konstmuseet.

- Ämnet ligger i tiden. På konstscenen blir den här diskussionen påtaglig i och med att konsten lätt får en global spridning. Men även då många konstnärer intresserar sig för platsen där de verkar. Många spännande konstprojekt sker i Stockholms förorter. Det känns ibland som att det är där allt sker - inte i centrum. Och det är en trend man ser i flera storstäder, fortsätter hon.

Vision Forum arrangeras för femte gången i Norrköping och kan beskrivas som ett globalt nätverk där professionella och studenter möts.