De har hyllats för sina spektakulära kortfilmer.

Snart går Crazy Pictures första långfilm – Den blomstertid nu kommer – upp på bioduken och nyfikenheten är stor på vad filmkollektivet från Norrköping lyckats skapa.

Omkring 600 personer var på plats i Flygen på måndagskvällen när kommunen och ett flertal samarbetspartners arrangerade en speciell filmkväll med Crazy Pictures.

Artikelbild

| Crazy Pictures berättade om arbetet med sin första långfilm när kommunen arrangerade en speciell filmkväll i Flygeln.

Det bjöds klipp, trailers och intervjuer med filmskaparna.

– Alla vi har alltid velat göra en långfilm. Det är det formatet man vill jobba med och vi ville göra något som är spännande och som tar tag i dig. Alla säger att det ska inte vara möjligt att göra en sådan här film och det är det som ger en sådan sjuk drivkraft och som gör det så kul, säger Olle Tholén som är producent.

Besökarna fick lära sig mer om filmkollektivet och deras bakgrund och hur arbetet med filmen gått till och vad den kan ha för betydelse för Norrköping.

– Här har vi en långfilm som är gjord i Norrköping, med folk från Norrköping och av folk från Norrköping. Det är så klart hur stort som helst, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande, som var en av de som var på plats i Flygeln.

Artikelbild

| Filmen har hela 330 stycken effektshots.

Där fanns även Johan Karlsson, chef för Cnema. Han är en av få som redan sett filmen och menar att publiken kan vänta sig något som är unikt i Sverige.

– När man ser filmen är det som att få ett slag i magen. Den bär på det här mörka och när jag såg den så jämförde jag den med väldigt stora filmer och det är ett bra betyg. Det här är något som ni aldrig sett på film eller tv i Sverige tidigare, säger han.