När Linda Lindorff fick frågan om att bli ny programledare för "Wild kids" skrek hon rakt ut av glädje. Den erfarna tv-profilen har gjort äventyrsprogram som "Robinson" och "Farmen", men aldrig liknande produktioner som riktar sig mot barn.

Hon har själv döttrar i "Wild kids"-åldern som följer programmet.

Här kan jag använda min roll som mamma, tennismamma och programledare för "Robinson" och "Farmen", säger Linda Lindorff.
Artikelbild

| Linda Lindorff är ny programledare för "Wild kids". "Eftersom att jag har barn i samma ålder vet jag hur jag ska prata med dem utan att det känns krystat eller tillgjort", säger hon.

Under ett möte inför inspelningen konstaterade produktionen att det här skulle bli den "tuffaste säsongen någonsin", berättar Linda Lindorff.

Jag har hört det förut, när vi skulle göra "Robinson" på TV4 första gången och deltagarna hamnade i träsket, vilket var fruktansvärt för dem. Så jag tänkte "nej, vad ska vi göra med de stackars barnen!", säger hon.
Det här är ju tufft för barn, att vara ifrån sina föräldrar under en så lång period, möta andra barn vilka man inte alltid klickar med och att man ska leva ute i skogen i tre veckor. Är man inte stark kommer det att bli jobbigt, säger hon.

"Som en dröm"

Artikelbild

| Charlie Davidsson och Tuva Alderup tävlar i "Wild kids". "Det var väldigt roligt att komma med ", säger Tuva Alderup.

Ungefär 6000 barn i åldrarna 9–13 år sökte in till den kommande säsongen. Tuva Alderup och Charlie Davidsson blev till slut två av deltagarna.

Man har sett på det här på tv när man var liten, det är lite som en dröm, säger Charlie Davidsson.

Programmet går ut på att barnen delas in i två lag, björnarna och lejonen. De lever ute i skogen, och tävlar mot varandra om en resa till Sydafrika.

Tävlingarna var det roligaste, man lärde känna sig själv väldigt mycket om man förlorade en tävling. Man är så van att ha familjens stöd, men nu fick man kompisar som stöttade, säger Tuva Alderup.

"Fnitter och rosiga kinder"

Men säsongen innehåller mer än bara vänskapskänslor.

En person blev förtjust i en annan, det kom fram under ett råd. Det var fnitter och rosiga kinder, till och med uttalat att "jag är förälskad". Det är ju rätt gulligt, de är så små, men även där finns det känslor, säger Linda Lindorff.

"Wild kids" har sänts i SVT sedan 2005, men kommer nu för första gången att visas av TV4. I ställer för 30 minuter förlängs programtiden till en timme, inklusive reklampauser.

SVT lämnade ifrån sig programmet eftersom att det inte lockade vuxenpubliken i den grad kanalen önskade, uppgav Johanna Gårdare, programchef på SVT tidigare till TT.

Linda Lindorff tror att TV4 kommer att lyckas med det.

Målet är att det ska bli mer en familjeunderhållning där man sätter sig ner med sina barn, och det känner jag att det redan är. Det är spännande, man vågar ha med känslor och relationer, säger hon.