De har en lång gemensam historik: sångaren Tommy Körberg och gitarristen Jojje Wadenius. Känt varandra har de gjort i 50 år och i mitten på 1970-talet möttes de också i musikalisk mening när Tommy Körberg gick med som sångare i "Made in Sweden" som Wadenius varit med att starta. Sedan har ju de bägge gått skilda vägar med stora framgångar inom sina respektive fält: Jojje Wadenius som studiomusiker i USA under många år där han samarbetat med bland andra Simon and Garfunkel, Steely Dan och många fler medan Tommy Körberg har sjungit i Chess, vunnit Melodifestivalen och mycket mycket mer. Titeln på konserten "Svenska legender – Körberg och Wadenius" är alltså inte en överdrift.

På måndag kväll (12 november) kommer paret till De Geer-hallen för en konsert.

– Ja, det är det speciella med konserten, det handlar inte om någon turné, säger David Strenge Wingren som är med och arrangerar denna konsert.

– De vill sammanfatta sina karriärer och vänskap på detta sätt, det är ju 50 år sedan de träffades.

De två musikerna kommer att framföra ett axplock från de gemensamma projekten med exempelvis låtar från "Made in Sweden"-tiden men också mycket från sina respektive karriärer.

– Jojje kommer att framföra lite från sina skivor med barnlåtar och Tommy har ju varit med i en mängd sammanhang i olika stilar, berättar David Strenge Wingren som tillägger att de kommer med ett kompband men också blås samt stråkkvartett.

Ett legendmöte alltså, på De Geerhallen.