Det var 2016 som trion Peter Johansson, Bruno Mitsogiannis och Matilda Grün filmade inspelningarna av låtarna ”Utan dina andetag”, ”Fix You”, ”Love Will Keep Us Alive” samt ”I Still Haven´t Found What I´m Looking for”. Dessa lades sedan upp på Youtube och blev mycket uppskattade av många tusen människor runtom i världen– men redan innan detta hade de tre upptäckt varandra.

– Vi hade träffats på en välgörenhetskonsert och märkte väl direkt att det klickade röstmässigt, stämsången lät väldigt bra, berättar Matilda Grün som tillägger att det här med en gemensam turné kom upp så sent som i somras.

– Vi frågade oss om vi inte skulle åka ut bara vi tre och så blev det.

"Bara vi tre" ska i det här fallet läsas helt bokstavligt, de tre har inte med sig något band utan tar hand om allt själva.

– Det blir typ "unplugged" där rösterna kommer att stå i centrum. Vi kommer att kompa med gitarr, piano och bas och kanske trummor också, vi får se, upplyser Matilda Grün som lirade bas redan med bandet "Cousins" hemma på Finnö i karriärens allra första början.

– Ja, på den tiden spelade jag mer på kul men nu har jag tagit lektioner av en gammal klasskompis från musiklinjen på De Geer. Jag har suttit och övat idag faktiskt, bas är ett underskattat instrument, skrattar Matilda.

Man har ännu inte spikat repertoaren men formatet har ju sina inneboende förutsättningar.

– Det blir spännande att att bygga låtarna från grunden, vi kommer verkligen att göra våra egna versioner. Det är ju också en stor frihet att bara vara tre eftersom det blir mer flexibelt än med ett stort band, säger Matilda Grün som ändå tror att man kommer att ha ett brett anslag när det gäller låtar.

– Vi har haft lite träffar och har ett antal förslag, det blir i alla fall ganska brett: från rock till lite softare låtar – man kan säga att det är under bearbetning.

Turnén startar i Gävle den 9 februari och avslutas i Louis De Geer, Norrköping lördagen den 10 mars där det från början planerats för två konserter men biljetterna har gått åt så nu har man bestämt att lägga in en extraföreställning: nu är man uppe i 18 konserter sammanlagt.

– Ja, det är härligt att veta vad man ska göra en bit framåt som frilansare, tycker Matilda Grün som tror att det kommer att bli en rolig vår med annorlunda utmaningar.

– Det ska bli jättespännande att åka ut med det här lilla formatet.