Liksom förra sommaren är det Chopp Event som tar sig an Molière på Löfstad. Förra året spelade man "Den inbillade sjuke" och nu alltså "Den girige", en historia om den snåle Harpagon.

Harpagon spelas av Christian Zell, som gått i pension från Östgötateatern.

– "Den girige" visar verkligen på mänsklig svaghet. I dag är ju girigheten tyvärr ett alltför vanligt inslag hos oss och Molières text från slutet av 1600-talet är fortfarande lika aktuell, säger producenten Carina Perenkranz som själv spelar en manlig betjänt.

– Sedan tycker jag att Molière funkar så fint ute på Löfstad slott, även om det kanske är mer åt 1700, så är miljön rätt, och Gästabudssalen är en perfekt plats.

Det blir en enaktare, en timme och tjugo minuter lång. Lagom längd för sommarteater där man inte sitter på de bekvämaste stolarna, säger Carina Perenkranz.

– Jag är så nöjd med ensemblen. Skådespelarna är noggrant utvalda.

För tretton år sedan satte Chopp Event upp "Den girige" i Gamla Linköping. Helena Eriksson, gift med tidigare landshövdingen Björn Eriksson, var då med i en roll och återkommer nu på Löfstad.

Övriga medverkande är Suzanne Ernrup, Lars Fager, Anders Sundquist, Julia Strandljung, Vanna Manteforss och Erik Elias Ekström.

Pontus Helander som bytt bana och blivit samtalscoach återvänder här till teatervärlden i ett gästspel som regissör.

Det blir 18 föreställningar fram till den 19 juni, med premiär den 1 juni.

– En kort och intensiv spelperiod, säger Carina Perenkranz.