Blixtochdunder Ikväll lyser hundratusentals fyrverkerier upp himlen runt hela vår jord. Så även här i Norrköpingstrakten. Eller; inte minst här i Norrköpingstrakten där både Augustifestens fyrverkeritävlingar och Nyårspromenadens avslutande fyrverkeri håller mycket hög kvalitet. Sajten Hotels. com har gjort en lista på de häftigaste fyrverkerierna i hela världen. Nästa år kanske du står där i Peking eller i New York och låter dig fascineras?! Hur som helst; gott slut och gott nytt! (Och var varsam med de av våra fyrbenta vänner som inte är förtjusta i pangandet och blixtrandet.)

Här är listan:

Sydney, Australien

Artikelbild

| Norrköpingsfyrverkeri.

Kanske det mest sedda fyrverkeriet i världen, med uppskattningsvis en biljon människor som ser skådespelet på tv, nätet, eller på plats i Sydneys hamn. Firandet inleds med en familjeshow klockan 21 innan det smäller rejält vid midnatt.

Berlin, Tyskland

Den tyska nyårsfesten Silvester är en av de största i världen. Fyrverkeriet vid Brandenburger Tor är legendariskt och firandet brukar även gästas av internationella musikartister i världsklass.

Hong Kong, Kina

Artikelbild

| Norrköpingsfyrverkeri.

I fyra minuter lyser staden upp av en mängd fyrverkeripjäser från tio av stadens högsta skyskrapor. Tillsammans bildar de fyra stjärnor som symboliserar önskningar för karriär, hälsa, framgång och kärlek.

Peking, Kina

Artikelbild

| Inte så kul med nyår tycker den här engelska bulldoggen.

Kineserna uppfann fyrverkerierna för 1 500 år sedan och fortfarande är det ingen fest utan ett rejält fyrverkeri! Den som inte hinner till Peking till västerländskt nyår får en andra chans vid det kinesiska nyåret som 2015 firas i februari.

Miami, USA

Floridas partyhuvudstad Miami ordnar ett spektakulärt fyrverkeri och hela staden räknar ner till tolvslaget då man av tradition släpper en jättestor apelsin från taket på InterContinental hotel.

Paris, Frankrike

Champs Elysées och området kring Eiffeltornet lyses upp av fantastiska fyrverkerier och ljusshower vid tolvslaget. Nyårsupplevelsen blir komplett när Eiffeltornet börjar glittra och champagnekorkar och kindpussar smäller i luften.

London, Storbritannien

London bjuder på ett tio minuter långt fyrverkeri och det bästa stället att se det från är såklart London Eye. Dessutom blir det alltid allsång av den traditionella nyårssången "Auld lang syne".

New York, USA

New Yorks nyårsfyrverkerier kan med fördel ses från en båtkryssning på New York Harbour. Förutom fyrverkerierna ligger fokus på det enorma skinande kristallklotet som glider nerför masten på taket till One Times Square till tolvslaget, enligt en hundraårig tradition. När klotet släppts ner sprids tonvis med konfetti över de firande!

Rio de Janeiro, Brasilien

Lyxkryssare från hela världen trängs i bukten för att beskåda fyrverkerierna. Vid tolvslaget skjuts 13 000 raketer upp från pråmar i vattnet i en mäktig fyrverkerishow.