Det var alltså 20 år sedan som det första "Musik och dans" såg dagens ljus i Söderköping. Evenemanget hålls som vanligt utomhus i staden med naturliga fixpunkter på Hagatorget och Rådhustorget och både dans och musik av olika sorter brukar märkas i stadsrummet. Så också på lördag (16 juni) då det är dags igen.

– Ganska mycket är sig likt från tidigare år även om jag och Josefin Lind som är evenemangsinformatör i år har tagit in hiphopdansgruppen "Fuse Fan" för att försöka nå en ny, yngre målgrupp, berättar David Strenge Wingren, kultursekreterare.

– En av medlemmarna har Söderköpingskoppling och de kommer att hålla ett dance-battle på dansscenen vid Hagatorget.

Artikelbild

| Hemgårdens folkdanslag från ett tidigare Musik och dans på gator och torg.

Det hela börjar med en gemensam parad vid 10.30 från Fiskartorget till Hagatorget där det sedan blir en invigning och allspel. Sedan drar det igång med scener på de nämnda torgen men också aktiviteter på Storgatan, öppen scen vid Klockaregården samt lokala rock- och popband vid Munkbrogatan. Nämnas kan också att Linköpings Sportdansklubb under dagen arrangerar "Stadsdansen": en danstävling i bugg, lindy-hop och boogie woogie. Det hela avslutas med att Söderköpings storband bjuder upp till dans på Hagatorget vid 18.15.

Som konferencier under dagen fungerar Åsa Sjöberg. Musik och Dans arrangeras av Söderköpings kommun i samarbete med Stadskärnan i Söderköping.