Serien kommer att ta sin början i London, där systrarna föddes innan andra världskrigets utbrott, och skildra deras respektive karriärer och privatliv då de befann sig i hetluften i Beverly Hills under senare halvan av 1900-talet.

Joan Collins föddes 1933 och fyra år senare föddes lillasystern Jackie. Joan Collins är kanske mest känd för sin roll i 80-talssåpan "Dynastin", men fick sitt genombrott i 50-talets Hollywood och spelade nyligen in säsong åtta av "American horror story".

Jackie Collins dog 2015 av bröstcancer, 77 år gammal. Hon började också som skådespelare, men debuterade som författare 1968 och skrev 30 böcker som sålts i över 500 miljoner exemplar, bland annat succéromanen "Hollywoodfruar". Systern Joan spelade i filmatiseringen av två av hennes romaner under sent 1970-tal.

Serien produceras av bolaget bakom filmen om "Helan och halvan" och en av "The Crowns" exekutiva producenter kommer att ta sig an projektet.

Jag är förtjust över att ett så prestigefyllt team vill berätta vår historia och jag vet att min syster Jackie hade varit lika glad som jag över att få vara med om det här, säger Joan Collins i ett uttalande.

Vilka skådespelare som kommer att spela de två systrarna är ännu oklart.