Jag har tidigare skrivit om ”second screen”, det vill säga att tv-tittaren förväntas använda en mobil eller surfplatta samtidigt som hen tittar på tv. SVT:s duoapp är ett exempel på en app som utnyttjar det. Nu har konceptet tagits ett steg längre i och med en kriminalserie i sex delar där man själv ska kunna granska bevis i en app. Serien heter ”Mosaic” och sänds i Sverige på HBO Nordic men, och det här är ett stort men, appen finns inte tillgänglig i Sverige. Det här är en jättemiss. Hela konceptet bygger på att man har appen.

Jag kan annars se det här konceptet utnyttjas mer. Exempelvis skulle man kunna ha en app som när någon ny person dyker upp i ”Game of Thrones” visar vilket hus den tillhör och en kort bakgrundshistoria. Man skulle kunna ha den till sportsändningar där man kunde få upp spelarstatistik eller i Vikings för att kunna se var på kartan vikingarna befinner sig. Ja, de får ju hitta på en karta då för med verkligheten stämmer den inte.

Jag vill verkligen gilla nya ”Dynasty” men Fallonkaraktären både tar för mycket plats och är grymt jobbig … Jag minns inte från originalet att hon stod så mycket i centrum. Och hennes bror som nyss varit på rehab är en sån helyllekarakär i sin framtoning att hela knarkhistorien känns otrolig. Ännu hr inte ”Alexis” gjort entré så innan dess ger jag inte upp. Amerikanska media har nu avslöjat att Nicollette Sheridan kommer att spela Joan Collins paradroll. Nicollette Sheridan är mest känd som Edie Britt i ”Desperate Housewives”.

Jag är smått besatt av husprogram. Inte så mycket ”En plats i solen” som ”Grand Design”.

Jag är road av designen, planlösningen, och vad det säger om folk hur de vill bo. Jag gillar svenska ”Husdrömmar” också (tillbaka med en ny säsong tidigare i veckan) men saknar visionerna där. Jag hoppas den här säsongen bjuder på mer nya idéer och lite mindre av skjutdörrar i stål och glas. Jag skulle också gärna se fler hus utanför Skåne. Att redaktionen finns där är en sak men spännande husprojekt måste finnas på andra platser i landet också.

Det går bra för svenska skådespelare utomlands. I går var det världspremiär för en ny serie med svenska Joel Kinnaman. Det är Netflixserien ”Altered Carbon” som är baserad på en science fiction-bok av Richard K Morgan. Alla tio avsnitt är släppta direkt och handlar om en framtid där folks medvetenhet kan sparas. Joel Kinnamans rollfigur väcks till liv 300 år efter sin död och får välja mellan livstids fängelse och att hjälpa till att sätta dit den som mördat världens rikaste man.

Nästa vecka börjar vinter-OS i Sydkoreanska Pyeongchang. Invigningen är mitt på dagen på fredagen men tävlingarna (och sändningarna) tjuvstartar på torsdagen med curling och backhoppning. Det är kanske inte mina favoritsporter att glo på men damernas hockey på lördagsmorgonen kan jag tänka mig att se. Jag kan också tänka mig att se Big air på snowboard men mest för att det är en ny gren.

OS i all ära men nog har många också väntat på säsong sju av ”Homeland”? Själv tillhör jag de vekare som tappade intresset i Berlin i säsong fem men hardcore-fansen hänger i. Och Clare Danes är fantastisk som Carrie. Nästa lördag i SVT är hon tillbaka.