Att stå på scenen är en dröm hon haft ända sedan barnsben.

En dröm som nu är på väg att gå i uppfyllelse.

18-åringen, som också är en stor fotbollstalang och som på senare år även blivit stor på Instagram där hon har över 60 000 följare, fick chansen att uppträda på Elle-galan i Oslo i juni och släppte i samband med det sin första singel – ”Check Mate”.

Artikelbild

Efter det har det gått fort framåt.

Låten har på bara ett par månader fått 350 000 spelningar på Spotify. För någon vecka sedan släpptes musikvideon som redan fått över 50 000 visningar på Youtube, och i slutet av månaden är det tänkt att nästa singel ska släppas. I höst är dessutom en EP planerad.

– Det har gått från noll till hundra på kort tid. Från att inte göra någonting till att ha fullt upp, men jag tycker att det är kul att jobba under press, säger My som nu har så fullt upp med musikkarriären att hon valt att hoppa av skolan.

Hon skulle ha börjat tredje året på Film- och musikgymnasiet annars.

– Jag bor i Norrköping och jobbar i Stockholm och tror det blir svårt att hinna med skolan också. Jag kände att jag var tvungen att välja och vill verkligen satsa på det här. Det är något jag alltid velat göra så mina föräldrar blev inte så chockade när jag berättade det för dem. Ända sedan jag var liten har jag sagt att jag inte skulle ha något vanligt jobb. Det här är det enda jag tänkt mig. Det finns ingen plan B.

Intresset för musik har alltid funnits där. My berättar att hon redan som fyraåring brukade bjuda in sina föräldrar på rummet och uppträda för dem.

Med åren har hon utvecklat sitt kunnande och lärt sig skriva egna låtar.

– Jag kan vakna upp mitt i natten och börja skriva på en låt. Skulle jag inte bli artist så vill jag bli låtskrivare.

Hur skulle du beskriva din musik?

– Jag skulle säga att det är lite rnb, pop-aktigt. Det är lite deppigt. Jag vill att det ska vara starka texter som man verkligen känner något när man lyssnar på, säger My vars musikvideo snart ska visas på MTV i USA och Storbritannien.

– Det känns helt overkligt.

Har du någon förebild som du inspireras av?

– Jag har hittat en ny ikon nu och det är Billy Eilish. Hon är ett år yngre än mig men jag avgudar hennes musik och hennes stil. Annars har väl Miley Cyrus var en stor förebild genom åren. Det var väl när jag såg på serien Hanna Montana som jag fick upp ögonen för det här med att stå på scenen.

Vad har du själv för drömmar och mål med artistkarriären?

– Min dröm är att stå på en scen och höra en folkmassa sjunga texter som man själv har skrivit. Det ger mig gåshud bara jag tänker på det.

Även om musiken nu tar upp den mesta av tiden försöker My hinna med att spela en del fotboll också. En korsbandsskada för några år sedan satte käppar i hjulet på en väldigt lovande karriär, men att snöra på sig fotbollsskorna och ge sig ut på planen är fortfarande lika roligt tycker hon.

– Jag känner att jag måste spela fotboll. Det är som terapi för mig. När jag spelar så tänker jag inte på något annat.