Yumiko Shiozaki bor i Sverige och Stockholm sedan tjugo år tillbaka. I Studion på Konstforum visar hon fotografier och hologram.

I hologrammen svävar en ensam vallmo eller ros, som ändrar färg beroende på från vilken vinkel man betraktar den, framför en fotografisk bakgrund hämtad från naturen.

Yumiko Shiozaki talar om recovery, återhämtning, och om att blommotivet får människor att känna sig bättre till mods.

Artikelbild

| Vallmo. Hologram av Yumiko Shiozaki.

Blommotivet och gröna växter går igenom i allt i utställningen, i fotografierna och på en svävande kudde mitt i rummet, en sorts drömgunga.

Yumiko Shiozaki ser blommorna som en symbol för styrka: de återkommer varje år.

När vi vänder oss mot fotografierna i rummet berättar Yumiko Shiozaki om hur flera av hennes vänner plötsligt gått bort, vilket var en chock för henne.

På ett stort fotografi ser man ryggen på en äldre kvinna i en lång klänning, en kvinna i en trädgård.

Artikelbild

| Blommor. Fotografiskt tryck på japanskt papper.

Yumiko Shiozaki berättar att hon i tio års tid med sin kamera följt kvinnan, som varit skådespelerska i London. Vänskapen och dialogen som pågick fram till kvinnans död vid 94 års ålder hjälpte Shiozaki att få perspektiv på sitt eget liv.

De andra fotografierna visar minnen, slitna små gosedjur och annat som olika generationer i skådespelerskans familj gjort till varandra.

Flera små tavlor, fotografiska tryck på ett speciellt japanskt papper, visar blommor från Yumiko Shiozakis trädgård i Stockholm.

Besökaren följs genom utställningen av inspelat fågelkvitter.