Affischen för Kulturnatten 2018 visar en ström av glada människor i Industrilandskapet, med en stor måne som lyser på kvällshimlen.

Det var en kompis som nominerade Sandra Björn till att göra årets affisch. Kultur- och fritidskontoret gillade vad de såg och gav henne uppdraget.

– Jag blev jätteglad! säger Sandra Björn.

– Det jag först tänkte var att jag ville ha med människor som jag känner på den. Framför allt ville jag ha mycket människor, och mycket detaljer. Jag har fått se på de tidigare affischerna, och det jag tycker saknas i dem är människorna, säger Sandra Björn.

– För mig är Kulturnatten mycket alla människor där. Det hade ju inte blivit någonting om inte människorna var där. Det är de som skapar hela upplevelsen.

Industrilandskapet var naturligt för henne att välja som miljö, då hon rör sig mycket där. Sandra Björn studerar på Kultur, samhälle och mediegestaltning vid Campus Norrköping. Hon har också en konstbakgrund, på Lunnevad och Gerlesborgsskolan.

Att få göra affischen för Kulturnatten är stort för henne, ett sätt att visa hur mycket hon tycker om den här staden, säger hon.

Hälften av människorna på affischen finns i hennes omgivning, hälften är påhittade.

Förra året överraskades kultur- och fritidskontoret av rusningen efter det årets affisch, med husmotiv av Erika Pardo Skoug.

Trenden håller i sig även i år, med Sandra Björns motiv. Affischerna börjar redan ta slut.

– Det är jättepopulärt i år också, men vi är lite mer förberedda i år. Vi har beställt en omgång till, säger samordnare Sandra Sandborg Johansen.