– Att bli hyllad av sina läsare är det finaste som finns. Så det här betyder så otroligt mycket för oss som skriver berättelser och vill dela med sig av det. Jag är så oerhört tacksam för alla som röstat fram mig, det är helt otroligt. Jag lovar att gå hem till min källare och gör det bästa av den femte boken nu. Jag ser de här statyetterna i mitt skrivrum varje dag, det är en enorm inspiration, säger en rörd Emelie Schepp på prisutdelningen.

För tredje året i rad kammar Emelie Schepp hem priset som Crimetime Specsavers Award –Årets deckarförfattare. Röstningen gick till så att läsarna först fick rösta fritt, med stöd av en lång lista på svenska deckarförfattare. Efter första röstomgången gick de tio med flest röster vidare. Och läsarna fick fortsätta rösta, men denna gång enbart på någon av dem tio. Och Emelie Schepp var den som lyckades få ihop flest läsarröster.

Emelie Schepp gav ut sin första deckare Märkta för livet på eget förlag 2013, och lyckades sälja den i 40 000 exemplar. Hon blev snabbt upplockad av ett etablerat förlag och gav i höstas ut sin fjärde spänningsroman, Pappas pojke, om åklagaren Jana Berzelius, på Harper Collins förlag. Böckerna är i dag sålda till ett 30-tal länder och har sålt i över en miljon exemplar.

Artikelbild

Emelie Schepp

Priset delades ut på lördagen under Crimetime-festivalen på Bokmässan. Samtidigt delades Crimetime Specsavers Award ut i fyra ytterligare kategorier:

• Årets deckardebut – Niklas Dag och Natt

• Årets barndeckare – Elias och Agnes Wåhlund

• Årets Hederspris – Liza Marklund

• Nordic Noir Thriller of the Year – Jørn Lier Horst