Han har under flera år publicerat sina humoristiska bilder i Folkbladet.

Nu ska satirtecknaren Saad Hajo ställa ut i Manchester, Storbritannien.

Han har blivit inbjuden att visa upp sina verk på N.I.A.M.O.S Radical Art & Music Cultural Centre.

Artikelbild

| Att se eller inte se. Det är utställningens titel.

– Utställningen är en del av en festival i Manchester och jag fick en inbjudan här i början av året. Det är alltid roligt att personligen bli inbjuden på det här sättet. För mig är det här stort och jag har aldrig ställt ut i Storbritannien tidigare så det ska bli spännande. Det är en lite annan kultur där, säger Saad.

 

Utställningen går under titeln "Att se eller inte se: det är frågan" och handlar om revolution, värdighet och frihet.

Hajo kommer att ställa ut 40 olika verk. 

Artikelbild

| Det här är en av bilderna som ska ställas ut. Det finns även en låt till bilden. Det är musikern Åke Jenslin som tolkat John Lennons klassiker. "Han blev inspirerad när han såg den här bilden", säger Hajo.

Han kommer även ha rundvisningar och föreläsa.

– Jag har funderat på vad som händer när två olika kulturer möts. Det är lätt att undvika sådant som känns främmande, men ibland kan det som är främmande väcka en nyfikenhet hos oss också, ändå är det många som tar avstånd. Varför då, frågar jag mig?

Artikelbild

| Utställningen börjar 2 november.

 

Några av bilderna kretsar kring dagens informationssamhälle och de enorma mängder information som människor varje dag tar del av.

– Det är något jag också funderat över. Är det för mycket information vi får? Man kanske inte behöver veta allt om allt utan det kanske behövs mer utrymme för att andas, tänka och analysera istället.

Det finns även en låt inspelad till utställningen. Det är Hajos vän Åke Jenslin som gjort en egen tolkning av John Lennons klassiker "Imagine".