Det är tionde året nu som Kulturskolan arrangerar melodifestival för alla niondeklassare.

I fredags var det stor final i Flygeln med Den Svenska Björnstammen som gästartist.

Ungefär 450 personer var på plats för att följa dramat där de sju finalisterna från Eneby, Prolympia, Hagaskolan, Kunskapsskolan, Djäknepark, Navestad och Vittra kämpade om segern.

När publiken hade sagt sitt var det Peter Youssef från Navestadsskolan som stod där som vinnare med sitt bidrag "Die for you".

– Jag blev så glad. Det var jättekul att vinna. Det var så många bidrag som var bra, säger Peter som länge haft ett brinnande intresse för musik.

– Det började egentligen när jag var 8-9 år och började gå i kyrkan. I den Syrianska Ortodoxan kyrkan finns det plats för mycket sång och musik och det var många som tyckte om min röst och sa att jag var jättebra och sa att jag borde fortsätta sjunga, så jag har lyssnat på dem, säger 16-åringen.

Peter, som skrivit låten själv, drömmer nu om att göra karriär som artist.

– Jag vill fortsätta med det här. Nästa steg blir nog att söka till Idol.

I och med segern vann han bland annat 4 000 kronor till klassen. Pengar som ska användas till en festlig middag under klassresan till Kroatien i slutet av månaden.

Under finalen delades det även ut pris till bästa sceniska framträdande vilket gick till Myra Perk och Johanna Tilly från Kunskapsskolan, samt pris för bästa presentationsfilm av klassen vilket gick till Eneby.