Augustifesten pågår mellan den sjunde och tolfte augusti och som vi tidigare skrivit får årets fest ett lite annorlunda format än tidigare. Med fokus på trygghet, folkhälsa, idrott och musik kommer besökarna att kunna ta del av tivoli, ”PRO i Parken” ett förenings- och företagstorg och ”Lilla Almedalen”. ”NRJ in the Park” och ”Rockklassiker Live” står för musikunderhållningen i Vasaparken och Norrköpings Symfoniorkester spelar. Marknaden, som blir något mindre, flyttas från Gamla Rådstugugatan till Södra Promenaden och Olai Kyrkogata.

Och så blir det utomhusbio med Flimmer, en kär tradition för många Norrköpingsbor. Filmerna visas på olika platser runt om i stan (programmet släpps inom kort), men säkert är att filmen ”Solsidan” kommer att visas den åttonde augusti, i ett samarrangemang med Augustifesten. Att det blev just Solsidan beror på att det var den filmen som fick flest röster under en öppen omröstning på Flimmers webb. Kampen stod mellan ”Borg”, ”Solsidan”, ”Justice League” och Wonder Wheel.

– Vi är jätteglada för alla nya inslag under Augustifestens paraply. I år har vi flera nyheter som breddar programmet och gör att flera personer hittar något i sin personliga smak. Vi är tacksamma över alla nya samarbetspartners och aktörer som hjälper oss att erbjuda Norrköpingsbor och andra besökare ett trevligt utbud av aktiviteter, säger Mattias Persson, evenemangsansvarig på Upplev Norrköping.

Artikelbild

| Här blir det utomhusbio under Augustifesten.

Filmen visas klockan 22 på Kristinaplatsen på framsidan av Konstmuseet.