Nu närmar det sig för filmkollektivet Crazy Pictures efter sju års arbete: långfilmen "Den blomstertid nu kommer" börjar bli klar och på torsdagen blev det officiellt att filmgänget och SF-bio förlägger galapremiären på Filmstaden i hemstaden Norrköping.

– Självklart har vi förlagt galan till Filmstaden Norrköping denna gång. Crazy Pictures är ju hemmastadda i Norrköping och filmen är ju inspelad där med omnejd. Crazy Pictures är också ett av Sveriges mest intressanta och spännande produktionsbolag så Norrköping och Filmstaden var en självklart val för oss, säger Sture Johansson, programdirektör SF-bio i ett pressmeddelande.

Datumet är den 18 juni och klockslaget 18.00. Enligt pressmeddelandet kommer 700 inbjudna från hela landet att anträda den röda mattan i samband med VIP-visningen: "en salig röra av skådespelare, filmarbetare, kändisar, politiker, näringsliv och vänner". Premiären kommer att ske samtidigt i samtliga filmsalonger och efter premiären kommer det att bli stor efterfest på Arbis Bar & Salonger.

Men Crazy Pictures skriver i pressmeddelandet att man ser det som viktigt att hela staden ska känna sig välkommen. Därför kommer en ytterligare en visning att ordnas senare under kvällen där alla har möjlighet att boka biljetter. Även de som går på den visningen är välkomna till festen på Arbis.

– För oss är det superviktigt att alla i Norrköping som är nyfikna på filmen och vill fira med oss känner sig välkomna, därför öppnar vi upp på det här sättet, säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

På torsdagen släppte man också en ny trailer till "Den blomstertid nu kommer" (här kan du se den) samt den första låten ut filmens soundtrack: ett samarbete mellan artisten Frida Sundemo och filmens kompositör Gustaf Spetz.

Filmen har alltså officiell Sverigepremiär den 20 juni och har redan sålts till 15 länder.