Vi träffas i logen på Östgötateatern, där lösbröst, sminkborstar och lösögonfransar är uppradade på bordet. Bara att få sminket på plats inför La Cage aux Folles brukar ta Michael Westlund 90 minuter. Men han beklagar sig inte.

– La Cage aux Folles har jag velat göra jättelänge. Jag känner mig verkligen hedrad och sjukt glad att få vara med i just den här uppsättningen, säger Michael Westlund.

– Jag har sett La Cage några gånger, men den här har extra allt. Richard och Pontus är helt oslagbara. Jag har aldrig sett en Zaza som Richard (Carlsohn, reds anm) gör. Han verkligen lever rollen, det känns som den är skriven för honom.

Artikelbild

| Michael Westlund i sminklogen, snart börjar förvandlingen till Hanna från Hamburg som en en av flera roller han spelar i La Cage aux Folles på Östgötateatern.

I den färgsprakande musikalkomedin gör Michael rollen som dominatrixen Hanna från Hamburg. Inför rollen tog han till och med lektioner i piskteknik, så kallad "whip cracking". Men han spelar dessutom polis, dansare och ytterligare någon mindre roll i föreställningen.

Det första blixtbesöket Michael Westlund gjorde i Norrköping var 2014 – när den stora Harry Potter-utställningen hölls i Teknikhallen vid Nya Parken.

– Jag är ett stort Harry Potter-fan. Vi var jämngamla när jag växte upp, berättar han.

Då gjorde inte staden något större intryck. Men det har förändrats. Nu älskar han att promenera genom den vackra stadskärnan på väg från bostaden till teatern: Strömsparken, Knäppingsborg och den gamla delen av Drottninggatan. Michael Westlund gillar gamla byggnader. Tillsammans med fästmannen Daniel Österhof renoverar han en lantgård i Grönviken i Jämtland som kan följas via kontot Byggbögarna i sociala medier.

Artikelbild

Under rubriken Byggbögarna bloggar Michael Westlund och fästmannen Daniel Österhof om sitt renoveringsprojekt i Grönviken.

– Jag och Daniel har ju lekt ”Det sitter i väggarna” i några år. Vi har försökt rädda kåken och ta reda på dess historia, berättar Michael.

– Jag hade själv varit i kontakt med Riksarkivet och fått en del papper innan, men man ska nog heta Christopher O’Regan för att förstå vad som står.

Artikelbild

I morgon får tv-tittarna besöka idylliska Grönviksgården i Jämtland. I SVT-programmet "Det sitter i väggarna" berättas husets spännande historia, men där ges också en lektion i byggnadsvård.

Lantgården kom från början med på köpet när de investerade i skog i närheten av Daniels tidigare hemtrakter. De har nu gett sig in i den omfattande renoveringen utan någon större tidigare erfarenhet.

– Vi brukar skoja om att vi är Youtube och Google, så har vi tagit oss fram. Men vi har båda föräldrar oss som kan bygga hus och hjälper oss. De vakar över oss, men vi bygger ju inte ett nytt hus och de kan inte alltid ge oss svar.

Artikelbild

Christopher O’Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg från SVT-programmet "Det sitter i väggarna" hos Michael Westlund och Daniel Österhof i Grönviksgården.

Efter en spontanansökan till tv-programmet ”Det sitter i väggarna” är de nu med i årets säsong. I somras var historikern Christopher O’Regan och byggnadsantikvarien Erika Åberg hos dem i ett par veckor. I veckans avsnitt, som sänds i morgon, tisdag, kan tittarna följa hur de får vägledning i renoveringsarbetet på Grönviksgården och lär sig mer om vilka som tidigare har bott i huset.

– Det projekt vi får hjälp med får jag inte avslöja, men vi är så tacksamma för den experthjälp vi fick, säger Michael.

Artikelbild

| Michael Westlund i rollen som Hanna från Hamburg i La Cage aux Folles, en musikal han länge hade längtat efter att få medverka i. På grund av en knäskada tvingades Michael bära sneakers när pressbilden togs.

– Vi fick också reda på väldigt mycket om husets historia och satt med verkligen hakan i knät vid många tillfällen.

Hur känns det inför att programmet ska sändas?

– Det är kul med mediapådraget. Men jag börjar bli lite nervös, och Daniel mår nästan illa av nervositet.