Nästa helg slår Klubb Plektrum upp sina portar på Hugo – i baren finns Heavymetale och på scenen inviger Linköpingsbandet Night och Bollnäsbaserade power metal-bandet Bloodbound med sångaren Patrik ”Pata” Johansson.

– Det är kul att de har en Finspångsanknytning, säger Patrik Persson på Hugo.

– Vi hoppas kunna bjuda på lite överraskningar också, som vi inte törs gå ut med än.

Artikelbild

| Till Finspång. Entombed AD kommer till Finspångs nya rockklubb Plektrum den 5 mars.

Rockklubben bygger på ett samarbete mellan undergroundklubben Tortuga, Kulturhuset i Finspång och Olof Wikström, hjärnan bakom bokningsbolaget Skrikhult Productions (som bl a arrangerar Black Christmass i Norrköping).

– Olof och jag började snacka om det här redan i våras. Vi har gjort lite konserter ihop. En med Scar Symmetry och en extremt lyckad grej med tyska power metal-bandet Freedom Call i höstas, säger Patrik Persson.

– När vi gjorde rockkvällarna kände vi att det var något efterfrågat. De lockade extremt mycket folk även utifrån. Men Finspångsborna är förstås är grunden. I Finspång finns mycket rockfolk, och de är väldigt lojala också när man väl arrangerar grejer. Det är kul!

Det fanns tankar på att dra igång klubben redan i höstas, men Patrik Persson bromsade för att planera ordentligt och till exempel kunna hålla klubben med återkommande intervall. Och nu kan hårdrocksfansen lägga första helgen i månaden på minnet.

Artikelbild

Entombed AD kommer till Finspångs nya rockklubb Plektrum den 5 mars.

Fokus ligger på livespelningar och klubben har minst två band per kväll, men ofta tre band. I mars får klubben finbesök av Entomed AD, men också Finspångsbaserade Facebreaker och Biktfader.

– Jag ser mycket fram emot Entombed som jag bara har sett en gång för väldigt länge sedan. Det är en bokning som jag har velat göra länge. Det var där allt började, berättar Patrik Persson.

Artikelbild

| överraskningar. "Vi hoppas kunna bjuda på lite överraskningar också, som vi inte törs gå ut med än" säger Patrik Persson, delägare i Hugo.

Mer 80-talsinspirerad musik gäller den 2 april. Klubben gästas då av heavy metalbandet 220 Volt, återförenade rockbandet Dalton (stora i slutet av pudelrockens 80-tal) och lokala Blackbird med Judas Priestinspirerat sound.

Vad händer efter klubbkvällen i april?

Artikelbild

Voltarna. Pudelrockbandet 220 Volt från slutet av 80-talet slår på strömmen igen. Foto:

– Vi vill gärna känna oss för först. Men allt känns väldigt positivt nu och biljettförsäljningen tuffar på. Och vi har mer på lut, säger Patrik Persson.

I nästa andetag berättar han att planer finns på en kväll i maj – och kanske också "en liten utomhusfestival" i juni.

Under klubbkvällarna utlovas annat omkring livescenen. Några kvällar hålls t ex skivmarknad med både vinyl och CD- skivor när bland annat PPL Records kommer vara på plats. Dessutom planeras en avdelning som heter ”Support Finspång”, för band från trakten som har skivor och t-shirts att sälja.

– Det är jätteuppskattat. Många gäster vill köpa tröjor, men brukar bara få chansen någon gång per år. Vi har haft ett jättestort intresse för det. Så det känns kul!