Berätta, vem är du?

– Jag är allmänt busig, barnasinnet går inte över! Jag är en teaterapa och startade tidigt och satte upp egna föreställningar. Och så jag alltid skrivit. Jag är konstnär; skriver, tecknar och målar. Jag har gått flera utbildningar och även hållit i utbildningar och varit bildlärare runt om i hela Östergötland. Och så har jag en son – Joakim.

Under söndagarna kommer vi att följa Myras saga, vem är Myra?

Artikelbild

| Gunilla Gyhlenius.

– Det är en fantasiprodukt, mig själv, det är min själ. Jag gick ut och tittade på molnen och tyckte att de såg roliga ut och så fick jag en idé om Myras saga, som är en text kombinerad med målningar. Jag tyckte det var en rolig idé! Boken är för alla, jag struntar i åldrar. Allt som är bra är bra och skit är skit. Den är oförbjuden för vissa åldrar!

Dina målningar är väldigt färgstarka. Vad är det som fascinerar dig?

– Det är så roligt med folk i Sverige – färgstarkt!!! Vi har tre färger, röd, gul, blå och så kan man blanda dem. Jag använder alla färger. Jag är temperamentsfull – även om jag är sandréfärgad. Jag använder alla uttryck och alla färger!

Håller du på med något mer projekt just nu?

– Jag har haft en viloperiod, men i Myras saga finns en del roliga personer så det kommer bli något. Så fort jag blir glad, när någon ser mig, och jag får ett samarbete, då jävlar i min lilla då ska ALICE GUNILLA komma ut!