Skärblackas Missionskyrka började fyllas på redan tidigt på måndagskvällen när samhällets Lucia skulle utses. Missionskyrkans ordförande Ann-Christin Ohlsson tog med Folkbladets utsände ner i källaren där de nio Luciakandidaterna stod och värmde upp tillsammans med Sissi Nilsson från Vånga som övat med flickorna ända sedan september. Stämningen var på topp och på Folkbladets fråga om de inte riskerade att bli osams när nu bara en av dem kunde bli Lucia så svarade de övertygande att "Det var ingen risk med det inte."

Som det skulle visa sig så blev det Disa Lundby som fick flest av de rekordmånga 1900 rösterna och som således fick Luciakronan på sitt huvud. Tärnorna och Lucia är 15 år allihopa och känner varandra mycket väl..

Varje röstsedel har betingat ett pris av 10 kronor. Lions och Missionskyrkan har därmed fått in ungefär 19000 kronor.

Artikelbild

| Kajsa Orraryd, Olivia Nimrodsson, Ellen Bobeck, Erica Larsson Jansson, Disa Lundby, Gry Samulesson, Klara Eklöf, Tea Tamlander, Alicia Törnqvist,

Torbjörn Karlbom är president för Lions i Skärblacka. Det är en intensiv period för Lions just nu med julevenemang på Löfstad slott och i Vånga kyrka och så nu Skärblacka Lucia.

– Pengarna vi får in på Lucia delas mellan Mosstorpsskolans Lisebergsresa voch så har flickorna gemensamt bestämt att den andra hälften av pengarna ska gå till Barncancerfonden, berättade Torbjörn Karlbom.

Kvällen inleddes med välkomstanförande av Ann-Christin Ohlsson. Hon uttryckte stor glädje över att samhället åter kunde samlas runt Lucia efter förra året då evenemanget fick pausa. Därefter blev det gemensam sång av psalmen "Gå Sion din kung att möta" och sedan höll Missionskyrkans diakon Kerstin Nilsson en julbetraktelse. Sedan var det dags för Christopher Telo att sprätta kuvertet och avslöja att Disa Bylund valts till Lucia. Med gemensamma krafter från Lions, Missionskyrkan och Telo kom så kronan på plats på Disas huvud och alla tärnor fick varsitt fint halssmycke som minne.