Kalbokultur betar av det ena folklustspelet efter det andra av Gideon Wahlberg på innergården i Knäppingsborg.

– Det är fem år sedan vi började med Wahlbergstraditionen här, säger regissör Frippe Pettersson.

I år är det alltså ”Pensionat Gyllene Lärkan” som spelas i den mysiga miljön, perfekt för ett folklustspel där man flyttas bakåt i tiden, till kafferep, husor, lycksökare, romantik, förvecklingar, sång och musik.

Artikelbild

| Det är alltid en stor fikascen i Wahlbergs folklustspel. På lördag är det premiär för "Pensionat Gyllene Lärkan" i Knäppingsborg.

Handlingen utspelar sig på pensionatet Gyllene Lärkan där fröken Klara Lärka, spelad av Anki Wastesson, bor och nu drar i gång en pensionatsrörelse.

– Hon är ensamstående, men har gett sig den på att öppna det här pensionatet. Hon tar lite hjälp, för det är mycket som behöver göras på pensionatet, säger Frippe Pettersson.

– Då luras hon, och sätter in lite friarannonser. Hon annonserar efter hantverkare, som ska komma hit och jobba lite, och om tycke uppstår kan det även bli romans och förhållande där.

Men någon romantik har fröken Lärka egentligen inget intresse av, utan hon utnyttjar hantverkarna för att få deras arbetskraft, berättar Frippe Pettersson.

Artikelbild

| Klara Lärka (Anki Wastesson) och fuskbaronen (Janne Gustavsson).

Frippe Pettersson har i år en liten roll som plåtslagare. Övriga medverkande är Jenny Sifvenius, JB Olofsson, Ellen Mattsson, Jakob Sjöberg, Tim Brodin, Annicka Ljung, Kenny Steen, Lotta Månsson, Emilia Johansson, Janne Gustavsson (som spelar skurken som låtsas vara baron), Elias Dahlgren och Johan Pettersson.

Premiär är det lördagen den 29 juni.

Artikelbild

| "Vi har en trogen publik", säger regissör Frippe Pettersson.

Det blir totalt sexton föreställningar.