Det var 2013 som nyinflyttade jazzgitarristen Erik Skott och kontrabasisten Magnus Lorinius startade Klubb Boogaloo med konserter och jam på Broadway Café. Det fortsätter även 2018, nu närmast torsdagen den 8 mars med en konsert som bär skandinaviska förtecken – både musikaliskt och när det gäller medlemmarnas härkomst.

Det är den svensk-norska kvartetten Into the wild med jazz som kännetecknas av kompositioner som tar utgångspunkt i improvisationen men också har filmiska kvaliteer och inte räds lite mer poppiga stämningar med ett rytmiskt fokus. Samtidigt vilar det någon form av skandinaviskt dis över mycket av materialet.

Som vanligt består kvällen av en konsert med bandet och därefter är det jamsession för den hågade – fri entré gäller. När det gäller kommande Boogaloo-konserter är nästa tillfälle den 12 april då Malmö-bandet Fanny Gunnarsson quartet gästar Broadway. Därefter – den 10 maj är det dags för en Norrköpingsgrupp att besöka Broadway: Mbira med sin västafrikanskt influerade musik som drar åt pop-hållet.