NORRKÖPING

Bilder av öde hus och ödsliga miljöer i Östergötland ställs ut på Konstforums fotogalleri Studion.

Det vilar ett vemod över de övergivna husen, där rummen inte längre tjänar som bostad, men kanske ändå fyller en funktion som tillhåll för busungar och småkryp. Ett av husen lär ha blivit föremål för en arvstvist - och följden blev att det stått och förfallit helt.

- Jag har återvänt till mina gamla hemtrakter omkring Ödeshög. Man blir förvånad över att det finns så många öde hus, säger fotografen Tim Schmidt som numera är bosatt i Malmö men på väg att flytta till Berlin.

Tim Schmidt är först och främst musiker och har turnerat som singer/song writer i bland annat Tyskland. Vid sidan av musiken har han under ett och ett halvt års tid arbetat med ett fotoprojekt inriktat på ödsliga miljöer.

- Jag tycker miljöerna är sköna, rent estetiskt, men de väcker också nyfikenhet och frågor. Ibland kan bilderna kanske se perfekt arrangerade ut, men jag har bara fotograferat som det såg ut, berättar Tim Schmidt.

De 19 bilderna i utställningen på Studion är en bråkdel av projektet. Tidigare har Tim Schmidt visat sina bilder i Vadstena och Ödeshög och efter Norrköping är en utställning planerad i Mjölby.

Utställningen pågår till den 16 december.