Det var 2014 som skulpuren "Bollop", skapad av konstnären Camilla Lothigius, uppfördes på innergården i kulturkvarteret Hallarna, Tunnbindaregatan 37. Det anslående (elva meter höga) konstverket består av arton färgglada bollar, gjorda av lackerad glasfiberarmerad polyester.

Men i helgen har skulpturen fått en törn, när Folkbladet besöker innergården vid Hallarna på söndagen ser vi att den nedersta, rosa, bollen är sprucken runt om.

Vi ringer upp Hallarna och frågar vad som hänt?

– Ja, det är korrekt att den är trasig och vi är jätteledsna, säger Kerstin Gunnarsson på Hallarna.

– Den har blivit påkörd av en av våra besökare. Det är Konstmuséet som sköter om den här skulpturen så de kommer att plocka ner den för reparation den 30 september, alltså efter Kulturnatten.

Statyn ska alltså restaureras, tanken är enligt Kerstin Gunnarsson att den sedan ska tillbaka till Hallarna.

– Ja, det är vad jag hört. Men kanske kan den placeras någon annanstans på innergården eller eventuellt få någon form av skydd så det inte händer igen. Det är ju Konstmuseet som äger den och vi är ju tacksamma att få ha den här för den har ju blivit lite av ett landmärke.

I kvarteret Hallarna finns för övrigt en hel del offentlig konst, bland annat ett antal stora bilder av Jan Stenmark uppsatta på muren, en träskulptur av Tjåsa Gusfors, metallskulpturen "Var är jag" av Olov Lunde och olika väggmålningar. Kvarterets moderna historia som kulturcenter började 1992 då Kulturkammaren invigdes.