Det var i Svt-programmet Jills veranda som den amerikanske countrymusikern Doug Seegers första gången mötte en svensk publik. Han levde vid det tillfället (2014) som hemlös i Nashville men i och med medverkan i programmet uppmärksammades Doug Seeger och därefter rullade det på med skivkontrakt, utgiven självbiografi och turnéer i Sverige men även i de nordiska grannländerna. Han har också deltagit i Allsång på Skansen, Skavlan och andra program.

Nu är han aktuell för en julkonsert i Immanuelkyrkan i Norrköping som ska äga rum kvällen den 12 december – en konsert i americanans tecken. Doug Seegers är numera ambassadör för Erikshjälpen och åker i år ut på en julturné med namnet ”Give it away Christmas tour" som görs till förmån för Erikshjälpens arbete för barns rättigheter i Uganda.

– Jag har en nära relation till det eftersom jag som barn fick uppleva hur det är att leva i fattigdom. Nu har jag möjligheten att vara en del av Erikshjälpen, som är en fantastisk organisation, säger Doug Seegers i en kommentar till konserterna.

Det handlar om en avskalad och akustisk konsert med låtar som ”Silent night”, “Rudolph the rednosed reindeer” och vackra julballaden “I´ll be home for christmas”. Han kommer dessutom att spela eget material som “Let Me Ride With You Stacy” och uppgörelsen med sin frånvarande pappa: ”Daddy´s Still Around”.

Biljetter finns att anförskaffa på Tickster.com och på Norrköpings turistcenter.