Kulturmänniskor, föreningar och andra passionerade kulturarbetare trängs på gator, torg och scener.

Fast ärligt talat, de flesta arrangemangen verkade i år tilldra sig inomhus, till skillnad mot förra året. Förmodligen var det osäkra väderläget en bidragande orsak till detta. Känslan var också den att det inte var fullt så många Norrköpingsbor som tog chansen att lyssna, titta och uppleva Norrköpingskulturliv.

Allt började redan vid lunchtid. Ett smart drag då kommande generationers kulturkonsumenter bäst kunde ta del av allt som erbjöds. Det kunde vara fantasisminkning, dans, spela brädspel, lyssna på sagor, teater, körsång och mycket, mycket mer. Sedan, på kvällen, var det pappas och mammas tur att själva slappna av och, äta något gott och kanske lyssna på ett av många band.

Artikelbild

På Restaurangtorget underhöll bla Aircraft Big Band. Bandets sångerska, Debbie, lyssnar på Palle Ericsons tenorsolo.

En liten undran, som jag vill minnas jag framförde även förra året; varför måste programmet med alla aktiviteter var så rörig och svår att avläsa. Varför inte ha ett upplägg där man går kronologiskt där alla aktiviteter som börjar samtidigt står listade på samma ställe. Nu ger man snabbt upp och låter sig svepas med av strömmen!

Text & Foto: