Ännu är det ganska lugnt i och runt flygeln när Folkbladet träffar Daniel Horn, chefredaktör för Gaffa på fredagseftermiddagen. På lördag kväll drar Gaffa-galan igång härinne med en mängd nominerade artister och uppträdanden. Det är första gången man arrangerar denna gala i Sverige och när man väl gör det faller valet alltså på Norrköping.

– Vi har väl gjort några försök förut i Stockholm och Malmö utan att det blev något men när vi fick kontakt med Norrköping tyckte vi de var så positiva och verkar satsa på musiken så det här känns helt rätt, säger Daniel Horn som alltså har fått en positiv bild av staden.

Är det en förutsättning med "Where's the music?" för att hålla Gaffagalan här?

Artikelbild

| Dagen före. Daniel Horn, chefredaktör på Gaffa, utanför den lokal där Sveriges allra första Gaffa-gala ska äga rum.

– Festivalen är ju en tung grej men Norrköping har ju andra fördelar, som till exempel närheten till Stockholm. Jag gillar den peppiga känslan här och det är väldigt tacksamt att samarbeta med en stad som ser storheten med musik; då inte bara som finkultur. Men det är klart att vi hoppas att "Where's the music?" fortsätter.

Hur har intresset för galan varit?

– Till en början var det lite segt men intresset har tagit sig, nu ser vi att det kommer att bli så gott som slutsålt, säger Daniel Horn som berättar att galan också kommer att livestreamas på Facebook och Youtube.

– Många nominerade kommer att vara på plats och när det gäller uppträdandena fick vi precis de vi ville ha med stor bredd och röj.

Artikelbild

| Showcasefestival. Nu är "Where's the music?" i gång på allvar.

Under ett skynke ligger de åtråvärda Gaffa-priserna, Folkbladet får inte se vilka namn som står på dem men vi fotograferar två av dem – det är troligen så nära ett Gaffa-pris som denna reporter kommer. Senare under fredagen anländer några från Gaffa i Danmark där man anordnat den här sortens galor sedan 2006, de ska också ha med sig den röda mattan som är ett måste i dessa sammanhang.

– De kanske kan ge några sista minuten-tips. Jag är sjukt nervös eftersom det är första gången men...det kommer att bli bra!, avslutar Daniel Horn.