Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Stjernkvist & Molina agerar hedervärt

Foto: Forsby Jan

Norrköping2008-11-21 03:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Lars Stjernkvist (s) och Helene Molina-Andersson (vvl) har kommit med synpunkter på sjukvården. Det är hedrande att det finns politiker som talar ut när något är fel och inte håller på med maktfullkomlighet. Det mest förvånansvärda är väl egentligen att Irma Görtz (s) inte uppfattat att hon var en av dem som gjorde att vårt parti gjorde ett katastrofval. Det var en stor mängd s-märkta väljare som avstod från att rösta i landstingsvalet. Hade man haft lite självkritik hade givetvis den gamla politiken lämnats åt sidan. Nu håller man hela tiden på att kritisera allt som görs inom sjukvården. Vi är bäst är tydligen slagordet. Samma är förhållandet med m-politikerna. Läkaren Örjan Gertow skrev i Folkbladet om den sneda penningfördelningen mellan olika sjukhus. Alla siffror som Gertow presenterade var siffror landstinget själva tagit fram.Men Marie Morell (m) kommer med den gamla vanliga politikerklyschan "han skriver så många insändare". Den villervalla som skapats av Morell och hennes närmaste är faktiskt en katastrof för länets sjukvård. Christian Gustavsson (m) v.ordf. i hälso- och sjukvårdsnämnden är också ute och yrar. Ena stunden anser han att man har respekt för varandras åsikter mellan de fem partierna i landstingsstyret. I nästa andetag säger han att Molina-Andersson gör helt fel när hon försöker påvisa brister. Heder åt Stjernkvist Molina-Andersson. Stå på er och driv sjukvårdsfrågorna framåt istället för gnällspikarna som inte vill lyssna på kritik och faktauppgifter.
Läs mer om