Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Hur ska det sluta?

Norrköping2002-01-26 00:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Enligt massmedia så har Holmen Paper beslutat att investera 3,5 miljarder kronor i La Cantuaru, Spanien, istället för Norrköping, Sverige. Alla parter verkar lyckliga över denna lösning i stort, spelreglerna verkar vara givna och Holmens ledning säger att man måste tänka med "hjärnan" vid sådana har affärer?
Undertecknad som är ateist försöker också tänka och har kvar tidningsläggen från debatterna med Lars Karlsson, Byggnads, Stigga Karlsson, Pappers och Göran Färm (s) angående MoDo:s framtidsinvesteringar. Nu sitter vi med facit, den franska satsningen på Alizay i Frankrike har kostat lite över 6,5 miljarder kronor under Holmen ledningens tal om radien av 20 miljarder, lokaliseringen 100 miljoner människor och så vidare, känns möjligen argumenten igen?

<b>Ett dråpslag</b>
Att nu Norrköping - Sverige förlorar tio miljarder i sociala avgifter - skatter och arbetstillfällen är ju ett dråpslag i och för sig, men man bör heller inte glömma bort, att många av våra föregående generationer arbetat och byggt upp Holmen och deras arbetsinsatser är inte ens värd en förhandlingssits, det är detta jag tänker på när männen Lasse, Stigga och Göran propagerade för EU anslutning och jobbens bevarande i hemkommunen.

<b>Bredband och kurser?</b>
Vad kommer att hända i framtiden när fler och fler industriarbeten försvinner exempelvis Sandviken - Atlas och Pappers österut och till Afrika, elektroniken till Kina och Asien. Är det någon av er som tror att ett land - en stad - går att klara med bredband och datakurser?
En annan underlig sak är angående de stora förlusterna i dessa gjorda utlandsinvesteringar, de verkar ta de höga kostnaderna, det vill säga, ledning och aktieägarna med stor fattning.
Gjordes dessa investeringar i vårt land, så skulle det med vindens hastighet bli räfs och rättarting och när nu en tioårsperiod gått och inga klagoskrik kommit från varken närstående eller börs, undrar man verkligen över förfarandet.

<b>Rosengren</b>
Att fackföreningen inte tar upp frågorna är ju naturligt, de väntar ju på Rosengren och att en demonstration skall klara frågorna om jobb och leverne. Men polarna Lasse, Stigga och Göran kan väl tala om för undertecknad hur det kommer sig i denna fråga om hela skeendet. Det finnes ju bara en politiker i vårt område som förstår frågans stora betydelse, "Sven Brus", han gör ju en enkel fråga i frågan och ingen kan väl påstå om honom att han är företagsfientlig.

<b>Höga skatter</b>
Men hans teorier om elpriser, höga bolagsskatter med mera, är ju som vanligt borgerligt svammel och har inget med sakinnehåll att göra, men liksom Pettersson kan han vara lite nervös inför framtiden om detta får fortsätta.
Jag väntar med spänning på svar varför vinstgivande företag i Sverige är dålgt, medan förlustgivande företag i EU och omvärlden är att föredra för investeringar.
Läs mer om