- Jag har ett växlande liv. Vissa dagar designar jag i lugn och ro, andra är jag explosiv på en scen ute i världen.

Vi får tag i Michaela de la Cour i sommarhuset i Grythyttan, nyss hemkommen från en spelning i Turkiet.

- Vi hade en publik på 30 miljoner människor, förklarar hon och låter som att hon just spelat för sina närmsta vänner i vardagsrummet.

Artikelbild

- Jag vet, det är en serietidningssiffra, men det är sant. Det var en livekonsert för 5 000, resten såg showen live på tv. När jag var med i Mrs World hade vi 500 miljoner tittare. Det går inte att ta in.

Mobbades
Michaela de la Cours musikkarriär började i och med att hon 1991 fick en plats i Army of Lovers. Sen splittrades gruppen och Michaela eller "La Contessa" som hon kallas av sina fans, valde att gå sin egen väg.

- Det har jag fått betala för. Allt ifrån när jag lämnade Army of Lovers då jag blev mobbad för att jag inte gillar droger och sånt, säger hon och påpekar samtidigt att hon vill ge sitt gamla band så lite publicitet som möjligt och sätter därmed punkt för ytterligare frågor.

I stället fortsätter vi tråden med att sticka ut från mängden. Michaela berättar att det inte är nåt nytt och att både hennes mormor och pappa brukade säga till henne: "Antingen älskar man dig eller så hatar man dig."

Varför skulle någon hata dig?

- Det fattar inte jag heller. Men det är också en komplimang när folk inte gillar en, för man äger något som de vill ha. Det kan vara allt ifrån hur man ser ut till ett efternamn. Jag känner också att jag är en inspirationskälla.

Visst har det varit jobbigt ibland medger Michaela. Särskilt när hon var yngre.

- Jag skulle verkligen inte vilja fylla 18 igen, för det var nog den jobbigaste perioden i mitt liv. Med allt från att jag inte hade någon livserfarenhet till att jag var väldigt mycket ett fysiskt attribut för andra.

Skriva bok
I dag är det annorlunda och Michaela säger att hon blivit starkare och framför allt insett vikten av att omge sig med goda vänner. På frågan om vad som händer i framtiden svarar hon att hon önskar att hon om ungefär tio år bor halva året utomlands.

- Jag hoppas att jag håller på med det som jag gör i dag, och fortsätter att våga gå min egen väg. Kanske har jag också skrivit en bok - jag har en hel del att berätta.