Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ingen coronaeffekt i skogen

Trots att coronapandemin har slagit brett mot ekonomin,har priserna på skogsmark inte tagit några hårdare smällar.

Priserna på skogsmark har i genomsnitt ökat med 2,5 procent det första halvåret i år, enligt Ludvig & co, fastighetsmäklare av skogsfastigheter.

Priserna på skogsmark har i genomsnitt ökat med 2,5 procent det första halvåret i år, enligt Ludvig & co, fastighetsmäklare av skogsfastigheter.

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2020-08-27 06:05

Tvärtom har priserna i genomsnitt ökat med 2,5 procent det första halvåret i år, enligt Ludvig & co, fastighetsmäklare av skogsfastigheter. Ökningen gäller över hela landet.

Knappt 75 procent av skogsköparna under perioden var sedan tidigare skogsägare. Det motsvarar en ökning med nio procent jämfört med samma period under förra året.

"Vi ser en fortsatt bra utveckling gällande prisbilden under första halvåret 2020,trots att coronapandemin har slagit hårt mot hela Sveriges ekonomi och skogsbranschen ser en nedgång i efterfrågan. Både prisbild och köparintresse ligger på något högre nivåer än innan krisen", skriver Per Skargren, segmentschef Skog och lantbruk på Ludvig & co, i ett pressmeddelande.

I landets norra region har priserna stigit med drygt 5 procent mot knappt 7 procent i landets mellersta region. I den södra regionen har priset däremot sjunkit med drygt 2,5 procent. Där finns det dock prisvariationer mellan olika områden. I vissa delar, däribland Skåne, Halland och Blekinge, ökar priserna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!