Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Upprepade fel, Curt Andersson

Norrköping2010-04-13 03:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Svar till Curt Andersson:Curt Andersson upprepar den felaktiga uppgiften att 10 000 matportioner ska tillagas i det nya Ingelstaköket.Jag upprepar fakta: Ingelstaköket ska överta matlagningen för hemtjänsten som idag får sin mat från Sala och de boenden som idag får sin mat från Sandbyhov. Totalt drygt 2 000 portioner.Snabb nedkylning av den färdiglagade maten anses av dem som har kunskaperna är den bästa och säkraste metoden. Därför bör vi under överskådlig tid använda den tekniken.Jag har ingenting emot opinionsundersökningar, förutsatt att de bygger på en korrekt beskrivning av förutsättningarna. Leveranserna till hemtjänsten kräver en stor distributionsapparat. Om man kör ut varmhållen mat så kallnar den under tiden och sjunker i kvalitet.Om man kör ut nedkyld mat (inte fryst) så är det lättare att hålla kvaliteten.Därför har jag för min del kommit fram till att metoden med kyld mat innebär att våra pensionärer i hemtjänsten får godare och bättre mat.Det utesluter inte att de kök vi redan har kan komplettera Ingelstaköket för att åstadkomma bästa möjliga mat till hemtjänst och boenden. Wijkagården skulle t ex kunna leverera till dem som bor i närheten. Curt Anderssons namninsamling kräver en opinionsundersökning. Den relevanta frågan är då om man vill ha varm mat som varit kylförvarad eller om man vill ha uppvärmd mat som kallnat på sin väg från köket.Vi kan väl vara överens om att det viktigaste är att våra pensionärer erbjuds bästa möjliga mat?
Läs mer om